středa 8. března 2017

Přednáška a ochutnávka s Noamem Daromem

V rámci Dní izraelské kultury budete mít možnost vyslechnout přednášku o vývoji gastronomie a stravovacích návyků v Izraeli zakončenou ochutnávkou jídel od kuchaře a výtvarníka izraelského původu Noama Daroma, který nyní působí v restauraci Etnosvět v Praze. V průběhu přednášky budete moci ochutnat i izraelská vína od hlavního dovozce těchto vín do ČR firmy Terra Vinifera.



Akce proběhne dne 9.4. od 19h v přísálí Městského centra Grand, 1. patro. Vstupenky si můžete zakoupit online na adrese https://www.kultura.slansko.cz/ či v pokladně městského kina do 3.4.2017.

Můžete se těšit na menu sestavené z izraelských specialit. Přijďte s námi poznávat, co se skrývá za názvy jídel jako je hummus, mšawaše, mansaf a dezert knafeh... a jak chutná lilkový kaviár? 
mansaf


Abychom, tak říkajíc, nekupovali zajíce v pytli, zúčastnila jsem se přednášky s ochutnávkou Noama Daroma, kterou připravil pro pražský ULPAN, školu pořádající kurzy hebrejštiny, viz foto. Na této přednášce jsme měli možnost ochutnat tradiční falafel a hummus se zeleninovým salátem, zelím a olivami v pitta chlebu... Nemusím zdůrazňovat, že se jednalo o zajímavý kulinářský zážitek i tím, že jsme si jídlo sami skládali dohromady dle našich chutí.











I když jídlo působilo jednoduchým dojmem, musím říci, že lepší hummus jsem ještě neochutnala a celkově vše bylo výborné. Dá se tak pochopit, že se jedná o nejoblíbenější tzv. street food v Izraeli.


Eliška Waldmannová, odbor kultury MěÚ Slaný

1 komentář:

  1. Je super, že je to spojené i s dobrým jídlem. Já jsem milovník a velký gourmet, takže když jedeme kamkoliv na dovolenou, tak mě zajímají především restaurace. :) Jako třeba teď jsme se vrátili z Tenerife a restaurace byla naše nejčastější destinace. Třeba jedna byla super, která měla ohebné obklady a výzdobu z nich a dělali tam skvělé jehněčí. :)

    OdpovědětVymazat